Следвайте Гласове в На делегация от официални китайски представители е било

...
Следвайте Гласове в На делегация от официални китайски представители е било
Коментари Харесай

Лондон забрани на китайска делегация да се поклони пред Елизабет II

Следвайте " Гласове " в 
На делегация от публични китайски представители е било неразрешено да посети историческата зала в английския парламент, където са положени тленните остатъци на кралица Елизабет Втора, оповестява сп. " Политико ", представено от Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.

Китайският дипломат във Англия получи възбрана за достъп до Народното събрание една година откакто Пекин наложи наказания против седем английски депутати поради сериозни техни изявления за отношението на Китай към уйгурското малцинство в далекоизточния район Синцзян.
Говорителката на Камарата на общините Линдзи Хойл през днешния ден отхвърли да разяснява известието на " Политико ".
В Пекин представителят на китайското външно министерство Мао Нин съобщи, че не е осведомен с информацията, само че уточни, че в качеството си на хазаин на траурната гала Англия би трябвало " да следва дипломатическия протокол и положителните обноски за посрещане на посетители ".

Очаква се в понеделник на погребението на Елизабет Втора в Уестминстърското абатство да участва китайска делегация. Организаторите не са разгласили лист с гостите и не е ясно кои китайски представители биха могли да бъдат там.
Британските депутати, против които бяха наложени наказания, тази седмица споделиха с управляващите опасенията си от обстоятелството, че китайското държавно управление е било поканено на държавното заравяне на кралицата.
Консервативният народен представител Тим Лаутън съобщи пред Би Би Си, че поканата към Китай би трябвало да бъде анулирана и уточни като мотив за това нарушаванията на човешките права на уйгурите.
Президенти, министър-председатели и монарси от целия свят ще дойдат през уикенда в Лондон, с цел да си вземат довиждане с кралица Елизабет Втора и да отидат на банкет в Бъкингамския замък, проведен от крал Чарлз Трети ден преди погребението ѝ, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и френският му сътрудник Еманюел Макрон са измежду най-известните посетители от чужбина, които са удостоверили, че ще участват.
Погребението ще бъде едно от най-грандиозните събития в историята на Англия, защото международни водачи, крале и кралици и стотици хиляди хора от страната и чужбина се стичат в Лондон за случая.
Крал Чарлз и кралицата консорт Камила ще дадат банкет в Бъкингамския замък в неделя - формалното държавно събитие преди погребението. Чуждестранните високопоставени посетители, които ще дойдат във Англия, ще бъдат поканени да посетят церемонията по отдаването на респект към кралицата в парламентарната зала " Уестминстър " преди погребението.
Англия изпрати предложения до държавните глави на съвсем всички страни в света, с изключение на Сирия, Венецуела, Афганистан, Русия, Беларус и Мианма. Сирия и Венецуела не са поканени, защото сега Англия няма дипломатически връзки с тези страни. Афганистан не е поканен поради актуалната политическа обстановка в обхванатата от неустойчивост страна, където талибаните се върнаха на власт предходната година след траяла две десетилетия война. Русия и Беларус не са поканени да изпратят свои представители поради нашествието в Украйна.
Общо чиновниците на външното министерство са написали на ръка към 1000 предложения за погребението и приема на крал Чарлз в неделя. Крайният период за приемане на поканите за погребението изтече през вчерашния ден. Британското държавно управление няма да даде лист с гостите на всички задгранични водачи, които ще участват, частично от съображения за сигурност.
След държавното заравяне в понеделник, на което ще участват 2000 посетители, ковчегът на Елизабет ще бъде пренесен през историческия център на Лондон - от Уестминстърското абатство до Арката на Уелингтън, покрай Бъкингамския замък - в карета, теглена от коне, а зад нея ще вървят Чарлз и други кралски особи, означи Асошиейтед прес.
Сред гостите на погребението ще бъдат и близо 200 души, отличени от починалата кралица за работата им в отговор на пандемията от коронавирус и в браншове, включващи благотворителни организации, опазване на здравето и обучение.
На фона на помпозността и пищността на това събитие, ковчегът ще премине по съвсем същия маршрут, в това число по окичения с национални знамена бул., свързващ площад " Трафалгар " с Бъкингамския замък, по който мина в сряда пред смълчаните тълпи от опечалени, когато беше пренесен от двореца до постройката на Народното събрание.
Лондонското летище " Хийтроу " разгласи, че ще спре всички полети 15 минути преди и след двуминутното национално безмълвие в понеделник, " с цел да се избегнат шумови разстройства ".
След това ковчегът на кралицата ще бъде откаран за гала в параклиса " Сейнт Джордж " край замъка " Уиндзор ", на която ще участват 800 души, в това число членове на кралското семейство и чиновници на кралския двор.
В края на службата ковчегът ще бъде спуснат в кралската гробница. Архиепископът на Кентърбъри Джъстин Уелби ще произнесе благословия, а паството ще изпее песента " Бог да пази краля ".
След това членовете на кралското семейство ще проведат частна погребална работа в мемориалния параклис " Крал Джордж Шести ", където кралицата ще бъде заровена при починалия си брачен партньор, принц Филип, който умря предходната година на 99-годишна възраст.
Източник: dnes.dir.bg
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР